Sambata , 16 iunie 2012 o parte a membrilor forumului e-migrant s-au intalnit la o masa rotunda si o bere la Paris. Invitat de onoare a fost reporterul pentru problemele emigrantilor de la InfoMedia , Razvan Carmangiu. Intalnirea a avut loc evident la un restaurant cu specific romanesc, Restaurantul DOINA , 149, rue St Dominique , iar intalnirea a fost extraordinara. Pest e40 de romani au discutat depsre problematica diasporei.

Romanii din Franta, Belgia , Elvetia si Germania au discutat depsre infiintarea unei Asociatii neguvernamentale si private care sa sprijine cu adevarat romanii aflati departe de tara. Faptul ca intre acesti peste 40 de romani se aflau persoane de diferite varste , de la 25 la 60 de ani ne-a dat speranta ca de data aceasta vor reusi. Unii dintre ei au venit de la distante mari pentru a realiza un OFF Line , cum spun ei ca se numeste o astfel de intrunire.

Cea mai mare durere a lor se pare ca a fost faptul ca nu se pot intoarce acasa, caci lipsa de perspectiva nu atrage penimeni. Iar toate guvernele, din 89 si pana astazi nu au facut decat sa vorbeasca despre ce trebuie facut, unii chiar au promis cate ceva, insa de facut , nu au facut nimic.

Pentru a intra i negatura cu ei puteti folosi forumurile lor, dintre car ecel mai important este e-Migrant , insa puteti discuta si pe forumul romanilor din Germania sau Franta.

In speranta ca v-am fost de folos cu o astfel de informatie, va asteptam cu pareri si comentarii!

Related Posts:

  • No Related Posts