ETAPA a II-a: TRIMITEREA DCS-ului
Daca ati primit un raspuns pozitiv in urma AUTOEVALUARII inseamna ca trebuie sa descarcati formularul numit DCS de la adresa care se poate accesa APASAND AICI Acest formular poate fi completat si pe ecran (si apoi imprimat) la adresa Aceasta Acesta este primul formular pe care il trimiteti catre autoritatile canadiene!
Informatii despre DCS si actele care trebuie sa il insoteasca in drumul sau catre Viena gasiti daca APASATI AICI
IMPORTANT: Actele in limba romana trebuie traduse in franceza sau engleza de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei . Traducerile actelor NU se legalizeaza! Actele in limba romana trebuie xeroxate si acele fotocopii vor fi legalizate de catre un notar. Nu trimiteti doar copii xerox ale actelor pentru ca nu au nici o valoare! Actele care demonstreaza studiile Dv. sunt: 1.diploma de bacalaureat (plus foaia matricola doar pentru cei care nu au studii superioare) 2.certificat de calificare intr`o meserie pentru absolventii de liceu industrial care au primit o asemenea hartie (de obicei acest certificat a fost eliberat in acelasi timp cu diploma de bacalaureat) 3.diploma de facultate+foaia matricola 4.diploma de master/doctorat (daca e cazul) 5.alte diplome si certificate care arata calificare Dv. intr`un anumit domeniu (cursuri de calculatoare, de secretariat, de limbi straine etc.)Actele care demonstreaza situatia Dv. financiara:
SE COMPLETEAZA SI SE SEMNEAZA CONTRACTUL DE AUTONOMIE FINANCIARA care se poate accesa la adresa Aceasta
Actele care demonstreaza experienta Dv. in campul muncii:
1.Cartea de munca si/sau
2. Contracte de munca pe perioada determinata/nedeterminata (de preferat vizate de I.T.M.) Alaturi de actele de mai sus se mai poti trimite adeverinte eliberate de firma la care ati lucrat sau lucrati. Aceste adeverinte trebuie sa aiba antetul firmei, numere de telefon, semnatura in clar a conducatorului unitatii si trebuie sa fie vizate de Inspectoratul Teritorial de Munca (mai ales in cazul firmelor private)!
Alte acte:
1. certificat de nastere (de preferinta cele de model nou care nu mai trebuie traduse pentru ca sunt in franceza&engleza; ele vor fi doar xeroxate si legalizate)
2.certificat de casatorie (daca este cazul)
3.alte acte pe care le considerati necesare pentru a explica anumite schimbari in statului Dv.: hotarari de divort, de infiere etc.
4. copie xerox nelegalizata a paginii din pasaport care contine datele principale de identificare

5.fotografie tip pasaport (cate una pentru fiecare membru al familiei); pe spatele foto se scriu numele, prenumele si data nasterii; NU le lipiti ci va recomand sa le puneti intr-un mic plic pe care il introduceti in marele plic care va pleca la Viena.

6. Un CV – in limba romana cu traducere sau direct in limba franceza.

Related Posts:

  • No Related Posts