Romanii din Germania au reusit cel mai bine sa se organizeze, si datorita acestui fapt, acum este comunitatea care isi gaseste un job mult mai repede decat alte comunitati din diaspora. Toti cei care sunt incautarea unui loc d emunca in Germania au la indemana portalul e-Jobs, unul dintre cele mai utile site-uri atunci cand vine vorba de cautarea unui loc de munca.

Foarte util este si site-ul Romanilor din Germania, un site care ofera gratuit informatii despre viata in Germania, modalitati simple de gasire a unei locuinte in toate zonele din Germania in care comunitatea romaneasca este prezenta. Evident ca este necesar studiera acestor site-uri, ba mai mult, recomandam inscrierea pe Forumul Romanilor din Germania, iar dupa inscriere o prezenta activa pe forum.

Este foarte important ca cei ce sunt in cautarea unui loc de munca in Germania sa nu se rezume doar la citirea unui singur articol, sa incerce sa fie perseverenti, activi si sa interactioneze cu aceste site-uri. Trebuie cautate informatiile care se refera la locul de intalnire al comunitatii, la parohiile romanesti din Germania sau alte locuri frecventate de romani.

Foarte importanta este cunoasterea limbii germane, nu sfatuim pe nimeni sa plece intr-o tara fara a cunoaste macar minimul de cuvinte necesare intr-o conversatie pediverse teme, cum ar fi angajarea, cautarea unui loc de munca sau orientarea intr-un oras.

Deasemenea sfatuim pe toti sa isi faca un CV in limba germana, este deosebit de util atunci cand suntem in cautarea unui loc de munca, faptul ca posedati cunostinte de limba engleza este un avantaj, insa nu este suficient pentru a convinge angajatorul sa va aleaga.

Related Posts: