Dupa succesul inregistrat cu articolul locuri de munca in Germania, acum cand piata muncii pentru romani s-a deschis si in Novegia , va facem cunoscute cateva detalii care s-ar putea sa va ajute in gasirea unui loc de munca in aceasta perioada de criza.

Chiar daca piata muncii din Norvegia nu poate absorbi nici pe departe numarul de romani care ar vrea sa migreze dinspre economiile cu probleme ale Uniunii Europene, precum Spania sau Italia, cu siguranta liberalizarea aduce cu sine noi oportunitati pentru cei aflati in cautarea unui job in afara tarii.

Potrivit Eurostat, rata somajului in Norvegia la sfarsitul primului trimestru din 2012 era de doar 3%, mult sub ceea ce se regaseste in statele Uniunii Europene precum Spania (24,1%), Grecia (21,9%), Letonia (15,2%), Portugalia (15,1%), Irlanda (14,4%), Slovacia (13,9%), Litiuania (13,6%) sau Ungaria (12,5%).

Nu in ultimul rand, Norvegia, spre deosebire de statele comunitare – unde rata medie anuala a inflatiei este de 3%, are o rata a inflatiei de doar 0,8% pe an iar rata somajului este deosebit de scazta.

Cauta de munca si tu in Norvegia pe e-Jobs sau in reteaua e-Migrant!

Dintre cele peste 7.500 de locuri de munca disponibile in Norvegia extrem de putine sunt cu contract pe perioada nedeterminata, doar 2,75%.

Pentru majoritatea acestor posturilor vacante din Norvegia, peste 95%, angajatorii nu mentioneaza nici nivelul de experienta si nici cel de scolarizare minim acceptat pentru job-urile scoase la concurs.

Related Posts:

  • No Related Posts