Evident ca nu poate trece multa vreme fara ca Romania si Ungaria sa se “ciocneasca” . De mulata vreme propuneam sa se schimbe legislatia minoritatilor “dupa model” , adica la noi ca la ei. Ce drepturi au romanii din Ungaria, aceleasi sa le aiba si ei in Romania. Si punct. Nici tu cearta inparlament , nici tu pretentii.

Dar daca ar fi asa, atunci cum s amai agati permanent UDMR laguvernare cand iti mai trebuie cateva voturi?

Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a criticat, duminica, Guvernul Romaniei, pe care l-a acuzat ca a impiedicat procesul de reinhumare a scriitorului maghiar Nyiro Jozsef. Prezent la Odorheiul Secuiesc pentru ceremoniile anulate, Kover Laszlo, a descris comportamentul Guvernului roman drept “neprietenos, necivilizat si barbar”. Presedintele Parlamentului Ungariei i-a incurajat pe parintii maghiari sa puna sa puna in mainile copiilor cartile poetului adaugand ca “in Secuime creste noua generatie de Nyiro Jozsef”, scrie HotNews.

Pana la urma despre ce este vorba? Despre cum si de ce? Caci nimeni nu poate ingradi dreptul de ati ingropa mortii. Ma gandeam cum ar fi sa facem si noi ceva asemanator cu Burebista sau Mihai Viteazul. Asa un monument doua pentru ca romanii din Ungaria sa nu uite ca au existat in istorie si cativa inaintasi care si-au plimbat calul prin zona.

Nu am nimic cu etnicii maghiari, cu poporul maghiar, am insa ceva cu politicienii de pe ambele maluri ale Tisei (sic)!

Related Posts: